Подмлађивање са ЦО2 ласером

спровођење поступка фракционог ласерског подмлађивања коже лица

Фракциона фототермолиза, ласерско подмлађивање, фракционо подмлађивање, ЦО2 - све су то називи једног ефикасног и удобног начина подмлађивања данас.

Које проблеме решава фракциона техника?

 • уклањање бора око очију;
 • подизање коже лица и врата, деколтеа и руку;
 • смањење млитавости коже;
 • уклањање ожиљака и стрија;
 • корекција малих судова и старачких пега.

Шта је фракционо ласерско (аблативно) подмлађивање коже, лица и тела?

Фракционарност је подела ласерског зрака на више микро зрака. То јест, ласер утиче на кожу не чврстом тачком, већ неком мрежом.

Захваљујући наношењу ступаца микрокоагулације на кожу, покреће се механизам природне регенерације ткива са стварањем новог колагена, побољшава се структура коже и њен изглед. Ласерски микро-зраци високог интензитета продиру до дубине од 1 мм, осигуравајући високу ефикасност поступака.

Изузетно је важно да постоје одређена подручја коже на која ласер не делује. Нетакнуто ткиво остаје око сваке зоне микротермичког третмана која се интензивно третира овим ласером. Ово је суштина фракционог ласерског подмлађивања коже. Ова метода фракционог ласерског подмлађивања омогућава много брже зарастање коже без постоперативног периода, пацијент не одустаје од активног живота.

Ласерски зрак је подељен на много врло танких зрака који чине кожу микротермалног третмана (МЛЗ) у кожи. Дубина и пречник МЛЗ одређује се енергијом ласерског зрака коју контролише лекар током поступка.

Тада се формира МЕНО - микроскопски епидермални некротични остаци, који се расељавају услед зарастања околних ткива.

Како зацељивање напредује, обновљена кожа изгледа много млађе, њен тургор се повећава, површина коже постаје глатка, боре се заглађују, микрорељеф се заглађује, изглед ожиљака и стрија је значајно побољшан.

Неаблативно подмлађивање ласером

Сасвим је очигледно да је тренутно постигнут одређени напредак у естетској хирургији, пре свега везан за подмлађивање коже ласерским технологијама. Квалификованом применом и правилним одабиром параметара ласерског зрака, овај метод лечења се добро подноси и сматра се много ефикаснијим од конзервативних и хируршких техника.

Један од најмодернијих и најсигурнијих ласерских система данас је ласер. Коришћењем ласера можете произвести неаблативно подмлађивање коже лица. Неаблативни поступак ласерског подмлађивања коже око очију, лица, врата и других подручја пружа ефикасну заштиту дермису различитим нивоима меланина, укључујући препланулу кожу. То омогућава спровођење поступка током целе године и за све типове коже.

Карактеристике неаблативног подмлађивања

Није потребан период рехабилитације.

Поступак вам омогућава сужавање пора, заглађивање бора, изоштравање контура лица и побољшање тена.

Трајање сесије је до 30 минута. Препоручени курс је 5-6 процедура.

Подмлађивање ласером је једна од најновијих техника за решавање старосних промена на кожи (боре, набори, блеђење и старење).

Поступак је практично безболан и нетрауматичан, а његова ефикасност је упоредива са ињекционим методама подмлађивања.

Енергија ласерског пулса стимулише синтезу младог колагена у дубоким слојевима дермиса, пружајући кожи еластичност, чврстоћу, глаткост и свеж тен. Изглађивање бора, ласерско уклањање крвних судова на лицу, хиперпигментација током сунчања, побољшање уједначености тона коже, уклањање сунца и старости. Ласерски лифтинг препознат је као алтернатива пластичној хирургији и најбоља метода подмлађивања за људе старије од 35 година.

Предности ласерског подмлађивања коже помоћу посебног уређаја:

 • повећање еластичности коже, смањење финих бора;
 • могућност подизања у било које доба године на било којој кожи (укључујући препланулу);
 • могућност комбиновања ласерског подмлађивања са поступцима убризгавања: мезотерапијом, контурном пластиком и увођењем ботулинум токсина;
 • нема ризика од инфекције;
 • нема потребе за дуготрајном рехабилитацијом након поступка.

Индикације за ласерско подмлађивање

 • фотостарење коже;
 • неуједначен тен;
 • смањен тон коже;
 • гравитациона птоза;
 • манифестација васкуларне мреже;
 • пигментација коже.

Подмлађивање ласером је заиста ефикасна савремена техника на путу до лепоте и младости.