Подмлађивање лица код куће након 40 - 45 година

Препоручује се пријава за помоћ козметичким поступцима за подмлађивање лица након 40 година. У овом добу метаболички процеси у ткивима коже успоравају, његова еластичност се смањује, појављују се прве старосне пеге и боре. Курсеви пилинга, хардвер и поступци убризгавања помажу у одлагању очигледних знакова старења на дуже време.

Подмлађивање лица након 40 година

Нега коже треба да буде компетентна и редовна. Природну свежину одржава свакодневно влажење и исхрана код куће, периодично чишћење и маске за уљепшавање. С годинама свакодневна нега постаје недовољна: процеси опоравка, као и синтеза еластинских и колагених влакана у дубоким слојевима дермиса, успоравају се, што се одмах одражава на лицу:

 • тургор се смањује;
 • пилинг, појављују се паукове вене;
 • појављују се боре око очију и уста;
 • тен постаје досадан, образи тону, овални плута.
Жена која користи третмане лица против старења

Подмлађивачки третмани лица након 40 година имају за циљ уклањање већ насталих промена и подстицање природног обнављања ткива. У ту сврху се користе површине, хардвер и технике убризгавања. Њихова суштина лежи у дубоком чишћењу коже од мртвих ћелија, засићењу корисним супстанцама: аминокиселинама, витаминима, минералима. Ефекат је на свим слојевима коже, влакнима и суседним мишићним влакнима.

Кисели пилинг

Уклањање горњег слоја помаже у подмлађивању коже. Код куће можете површински пилинг воћем, салицилном или млечном киселином ниске концентрације. Када се примењују, таква средства растварају ћелије епидермиса, ослобађају кожу од себума и секреције лојних жлезда. Као резултат, тен се побољшава, мањи недостаци нестају.

Средњи и дубоки кисели пилинг је контролисано хемијско сагоревање слоја дермиса. Ово је професионални трауматични поступак, услед чега се епидермис у потпуности обнавља. Да би се постигао видљив ефекат, потребно је неколико дана, током којих лице задржава трагове опекотина: остаје црвенило и љуспице. Тада се остаци епидермиса пилингују, кожа постаје уједначена и глатка, њена боја се уједначава. Препоручује се спровођење поступка сваких шест месеци.

Поступак пилинга киселином

Мезотерапија

Овај поступак спада у ињекционе методе подмлађивања лица након 40 година. Састоји се у увођењу коктела хијалуронске киселине, колагена, витамина и других активних једињења у дубоке слојеве коже. Постигнути ефекат:

 • уклањање дубоких бора, набора и других изражених недостатака;
 • уклањање пилинга;
 • побољшање тургора.
Мезотерапија

Ињекције су прилично болне, узрокујући краткотрајно отицање, црвенило и свраб коже. За трајни резултат потребан је курс од 2-4 ињекције. После 6-12 месеци, третман се понавља.

Биоревитализација

Још један начин засићења дермиса хијалуроном - једињењем које убрзава микроциркулацију, локалне метаболичке процесе и производњу сопственог колагена. Улазак супстанце у ћелије коже обезбеђен је посебним хладним ласером или ултра танким иглама. Хијалуронски гел продире до дубине од 1, 5–2 мм. Поступак је практично безболан.

Биоревитализација

Као резултат, тен се уједначава, старостне пеге, боре нестају, кожа се заглађује и затеже. Ефекат траје до 3–6 месеци.

Био-ојачање

Такозвано подизање или ојачавање лигатуре је имплантација у кожу посебних нити, трајних или апсорбујућих, са јонима сребра, концентратима млечне киселине и колагена. Сврха: подизање контура лица, уклањање двоструке браде, заглађивање врећица испод очију.

Био-ојачање

Прерано је за обављање поступака подмлађивања лица као што је био ојачање у 40. години. Обично се њима прибегава касније: након 50 година. Резултат поступка траје до 4-6 година.

Ласерски лифтинг лица

Хардверски поступци подмлађивања помоћу ласера сматрају се најефикаснијим за подстицање процеса обнављања коже и уклањање знакова старења. Међу њима су:

 • фракциона аблација: тачкасто лечење проблематичних подручја;
 • ласерско обнављање лица: ефекат зрака на површинске и дубоке структуре дермиса услед чега се постиже заглађивање неправилности, стимулише се регенерација;
 • фотоподмлађивање: осветљавање старосних пега, убрзавање синтезе колагена помоћу импулсног светлосног флукса.
Ласерско подизање лица

Ефекат је приметан већ након једне сесије зрачења. Ласерски поступци су најсигурнији, јер је током њихове примене искључен ризик од инфекције или развоја алергијске реакције. Бол и црвенило коже задржавају се 2-3 дана након сесије. Поновљени курс је потребан за 1, 5–2 године.

Плазмолифтинг

Техника убризгавања подмлађивања. Користи се као алтернатива биоревитализацији или мезотерапији, са нетолеранцијом на хијалуронску киселину. Властити серум крви користи се као препарат. За један поступак, од пацијента се узима од 30 до 100 мл. Након раздвајања на фракције, течност се убризгава у слојеве дермиса до дубине од 3 мм. Као резултат, долази до природног убрзања синтезе колагена, унутарћелијског метаболизма. Кожа је уједначена, освежена и хидратизована.

Комплетни курс укључује од 1 до 5 процедура. После сесија може доћи до благог отока лица, након 1-2 дана стање коже се побољшава. Ефекат подмлађивања траје до шест месеци.

Плазмолифтинг

Терапија озоном

Још једна техника подмлађивања ињекција заснована на употреби коктела са кисеоником. Кисеоник са три запремине - озон, стимулише проток лимфе, рад капилара, побољшава ћелијско дисање и убрзава регенерацију. Резултат је приметан након прве сесије:

 • лице је заглађено, изгледа свеже и здраво;
 • тургор коже се повећава;
 • кругови и врећице испод очију нестају.
Сесија подмлађивања коже лица

Поступак терапије озоном може се мењати са подизањем плазме или биоревитализацијом.

Подмлађујућа масажа

Свестране вежбе заглађивања коже које можете радити код куће:

 1. Надувајте образе и котрљајте ваздух слева надесно и назад 5 минута. Покрет помаже у јачању мишића лица.
 2. Полако повуците усне према унутра док их не видите и кожа око себе није истегнута. Задржите се у овом положају 30 секунди, опустите се и поновите вежбу. На тај начин се боре око уста могу изравнати.
Подмлађујућа масажа лица

Мишиће лица треба свакодневно тренирати. Стварну козметичку масажу препоручује специјалиста, иначе постоји ризик од супротног ефекта.